Egyetemi Sportnap 2021.09.21. 14:00

Kedden (2021.09.21.) 14:00-tól kezdődik az egyetemi sportnap, aminek a keretein belül lesz lehetőség
az A épület terméskő falainak megmászására, illetve lesz rekeszmászás is.
2021_egyetemi_sportnap_plakat.jpg
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! :)
2021.09.16. 14:08

Indulnak az edzések!

Örömmel értesítünk minden kedves érdeklődő falmászót és leendő falmászót, hogy szeptember 13.-tól újra elindulnak a termi falmászó edzések.

Az edzések helye nem változott ( Veszprém, Wartha Vince u. 3. - Munkacsarnok), az edzések időpontja viszont igen:

Egyelőre hétfő-kedd-szerda este 20-22 óráig van edzésidőnk.

A tagdíjak ebben a félévben a következőképp alakulnak: 

hallgatóknak (és diákoknak) 8000 Ft/félév, külsősöknek 12000 Ft/félév.

A tagdíjfizetés a következőképpen történik: Az első edzés díjtalan, mindenki ingyen kipróbálhatja, majd eldöntheti, hogy akar-e falat mászni, vagy sem. A második edzésre várjuk a tagdíj első felét, (hallgatók esetén 4000Ft-ot, külsősök esetében 6000Ft-ot), majd a 10. edzésre a tagdíj második felét.

Az edzéseken történő aktív részvételért a hallgatóknak testnevelés aláírást adunk.

Várunk szeretettel az edzéseken!

2021.09.10. 11:34

Természetvédelmi kihágások – Mászóiskolák látogatása

Az elmúlt időszakban sajnos több hatósági és nemzeti parkos intézkedés történt mászóhelyeinken, mászókkal szemben. Kihágások voltak olyan szikláknál is, amikre nincs sziklamászó tevékenységre engedély, vagy időszakos tiltás alatt állnak (Dédes – Kis vár, Szőlő-kő, Pisznice, Bél-kő). Az intézkedések során a mászók vagy egyáltalán nem rendelkeztek MHSSZ igazolvánnyal, vagy nem volt náluk, vagy nem volt 2021-re érvényesítve az, vagy be sem léphettek volna a területre. Az intézkedések között van, ahol feljelentés is történt a mászókkal szemben.

Szövetségünk munkatársai, Kandrács Ildikó elnök asszony vezetésével az elmúlt években egyre jobb kapcsolatot alakítottak ki a hazai nemzeti parkokkal. Nagyon sok tárgyaláson és terepi bejáráson vagyunk túl a nemzeti parkos kollégákkal. A több évnyi munkának és az egyre javuló párbeszédnek köszönhetően számos olyan hely is engedélyeztetésre került az elmúlt évben, ahol az utóbbi időkben nem lehetett mászni (pl.:Strázsa-hegy, Ezüst-hegy), de új sziklák is kiépítésre és engedélyeztetésre kerültek (pl.: Bajdázói kőfejtő, Szőlő-kő). Mindez a természetvédők segítségével és hozzájárulásával, azért, hogy ti egyre több helyen mászhassatok határokon belül. Viszont ha nem tartjátok (tartjuk) be a mászóengedélyekbe foglalt szabályokat, nem csak bírságra, vagy egyéb büntetésre, feljelentésre számíthatunk, hanem ezzel aláássátok a szövetség és a mászóiskolákat karbantartó egyesületek tevékenységét is. Könnyen lehet – mint ahogy azt a múltban többször megtapasztaltuk – hogy a természetvédelmi hatóság és a Nemzeti Parkok nem adnak bizonyos helyekre engedélyt, vagy visszavonják, vagy szigorúbb hozzáférési lehetőséget adnak számunkra.
Ahhoz, hogy ilyen események miatt ne kelljen a szőnyeg szélére állnunk, kérünk benneteket, hogy segítsetek abban, hogy minden mászóhoz eljussanak  ezek az információk!

Javában elkezdődött a tavaszi mászóidény. Már tavaly is tapasztalhattuk, hogy a pandémia miatt a mászóiskoláinkba sokkal nagyobb tömegek látogattak el. Ezért kérünk mindenkit, hogy csak engedélyezett helyeken másszatok! Erről információt itt találhattok.
Az alábbiakban pedig következzék néhány alapszabály:

  • A mászóhelyeket és környéküket tartsátok tisztán!
  • Semmilyen jellegű szemetet ne hagyjatok magatok után! Ebbe beletartozik a WC papír, papírzsebkendő és a nedves intim törlőkendő is!!! (ezeket nekünk egyébként össze kell szednünk utánatok :( )
  • Tűzrakással, zenehallgatással, hangoskodással se zavard a mászást!
  • Fontos tudnotok, hogy Magyarországon minden barlang védett és csak kevésben engedélyezett a mászás!
  • Jelenleg több mint 50 hazai mászóhely rendelkezik mászóengedéllyel. Ezek közül egyik helyen sem szabad a sátrazás, táborozás.
  • Keress fel a túlzsúfolt helyek helyett ritkábban látogatott mászóhelyeket!
  • Ha idő közben valamilyen tiltás lép életbe egy helyen, vegyétek tudomásul és tartsátok maradéktalanul azt be. Pl.: Bajót
  • Azokon a helyeken, ahol védett madár fészkel, ez a legkritikusabb időszak. A Nemzeti Park szakemberei, madarászok rendszeresen monitorozzák ezeket a helyeket. Sok helyen folyamatos őrzés van ilyenkor (Pisznicei kőfejtő), vagy kamerák vannak kihelyezve. 100% a lebukási veszély.
  • Tájékozódjatok egy-egy mászótúra megszervezése előtt, hogy a megcélzott területen milyen feltételekkel lehet mászni (előzetes bejelentkezés, időszakos tiltás, stb.)
  • Mindenki hordja magával az érvényes matricával ellátott MHSSZ tagsági kártyáját, mert azt fel kell mutatni a természetvédelmi őrnek.

Forrás: https://mhssz.hu/sziklamaszo-helyek-latogatasa-termeszetvedelmi-felhivas/

2021.03.25. 09:55

MHSSZ tagszervezet lettünk

Mint azt már a legtöbben tudjátok, csak versenyengedéllyel lehet mászótermeket látogatni, ehhez pedig szükséges egy egyesületi, valamint az MHSSz szövetség tagjává válni.
Örömmel tudatjuk a, hogy tavaly megalakítottuk a VEFK-SE Egyesületet, amely most csatlakozott az MHSSz-hez, így általunk is lehetőség van szövetségi tagságot és versenyengedélyt szerezni.
Ezzel kapcsolatos további információk a facebook csoportunkban találhatók
2021.01.20. 00:18

Szünetelnek az edzések

Sajnos a nemrég elfogadott kijárási korlátozás az edzéseinket is érinti, így határozatlan ideig kénytelenek vagyunk szüneteltetni az edzéseket.

Amint lehetőségünk nyílik újra az edzések megtartására, jelezni fogjuk.

Addig is kitartást mindenkinek!

 

2020.11.12. 15:24

Edzések a járványos időszak alatt (2020/2021 őszi félév)

A 2020/2021 őszi félévben a falmászó edzések rendje megváltozott.  Továbbra is tartunk edzéseket, de a járványos időszakra való tekintettel az edzések időtartama sajnos rövidebb lett. 

Hétfőtől csütörtökig vannak edzéseink, este 8-tól fél 10-ig.

Kérjük, hogy amennyiben Önnél felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, vagy a vírus tünetei jelentkeznek, akkor maradjon távol az edzésektől és a hatóságok által megszabott protokoll szerint járjon el!

Az edzések során betartandó biztonsági intézkedések a következők:

A CSARNOKBA LÉPÉSKOR KÖTELEZŐ A KÉZFERTŐTLENÍTÉS! A testi kontaktust próbáljuk minimalizálni az edzéseken, ide értendő az egyének közti 1,5m védőtávolság lehetőség szerinti megtartása, illetve a testi kontaktussal járó üdvözlési formák elhagyása (kézfogás, puszi, stb.). A mászások közti várakozások és biztosítás során erősen ajánlott a maszk használata. A mászáshoz - a fertőtlenítő hatása miatt - javasolt a liquid magnézia használata. Az edzések biztonságos lebonyolításának érdekében az edzők belátásuk szerint létszámkorlátozást vezethetnek be.

A vírus helyzettől függően természetesen szigorodhatnak vagy enyhülhetnek az előírt szabályok és megváltozhat akár az edzések rendje is, melyről elsősorban a facebook csoportunkban adunk hírt.

2020.11.05. 18:00

Mikulás boulder 2019

Örömmel jelentjük, hogy újra elérkezett az idő amikor összegyűlnek a régi- és új VEFKesek egy remek közös mulatságra: ez nem más mint a Mikulás boulder! 

A Mikulás boulder a legnagyobb hagyományra visszatekintő háziversenyünk, amit 2007 óta minden évben megrendezünk. Ez egy jó hangulatú barátságos verseny, ahol 8-15 boulder kunsztot lehet próbálgatni (amire kétszer 3/4-1 óra áll rendelkezésre a létszámtól függően). Az utak nehézsége az egészen könnyűtől a kifejezetten nehézig terjed, így mindenki megtalálhatja a magának való utakat (még az egészen kezdők is). A verseny egyik nem titkolt célja az, hogy újra összehozza a társaságot egy fergeteges bulira, de emellett az is, hogy a teljesített boulder kunsztok alapján mindenki bekalibrálhatja, hogy milyen szinten van a mászótudása és hogy irányt mutasson, hogy hová lehet továbbfejlődni.

A verseny ideje: 2019. december 7. (szombat) este 20:00   [igen, tudjuk, hogy az a szombat sajnos munkanap]

santa_boulder.jpg

Nevezés a helyszínen, érdemes legkésőbb fél 8 körül odaérni, hogy legyen idő nevezni, átöltözni, bemelegíteni, mielőtt 8-kor elrajtol a futam.

A nevezés feltétele egy 1000-2000 Ft értékű mikulás csomag.

A nyeremények: A versenyen mindenki nyer! A nevezésként beadott mikuláscsomagok közül az elért helyezés sorrendjében választhatunk, illetve a legjobb férfi és a legjobb női versenyző egy évre (a következő versenyig) haza viheti a vándorkupát.

A verseny után a buli kötelező jelleggel folytatódik a veszprémi éjszaka valamelyik szórakozó egységében! :)

2019.11.11. 10:52

"A" épületmászás

A Pannon Egyetemen megrendezett sportnaphoz kapcsolódóan szeptember 24.-én kedden délután 14:00-tól kezdődően néhány órán keresztül lehetőség lesz megmászni a Pannon Egyetem "A" épületének vöröshomokkő homlokzatát.

dscn9938.jpg

A rendezvény teljesen nyílt és ingyenes, bárki megpróbálhatja megmászni az épületet. :) A biztonságos mászáshoz szükséges felszerelést mi biztosítjuk. Ha van mászócipőd azt ne hagyd otthon, sokat segít a mászás során.

2019.09.23. 21:14

VEFK Facebook csoport

Veszprémi Egyetemi Falmászó Klub

Fal- és sziklamászás a Pannon Egyetemen. Csatlakozz hozzánk az edzéseken, vagy a Facebook oldalon. Esetleg írj nekünk levelet. Email: vefk1992(kukac)gmail.com, vagy vefk(kukac)freemail.hu

Címkék

2006 (10) 2007 (14) 2008 (7) 2009 (18) 2010 (9) 2011 (7) 2012 (11) 2013 (2) 2014 (1) Előadás (6) Rekeszmászás (3) Universitas Falmászó Kupa (8) Verseny (30) Címkefelhő
süti beállítások módosítása